ToppText

Välkommen till Vattumannen esoterisk butik & mötesplats sedan 1972 - Fleminggatan 35, Stockholm
Frakt 49 kr inom Sverige. Fraktfritt vid ordersumma över 650 kr

En avhandling om vit magi eller lärjungens väg (3u)

249 kr
Lagerstatus: I lager
Denna bok om vit magi ställer den andligt grundade kreativiteten i centrum, och därmed människans möjligheter att genom sitt skapande arbete verka för det goda.
Med utgångspunkt från den uråldriga visdomens utvecklingspsykologiska perspektiv och dess syn på människan som monad, själ och personlighet kommenterar författaren ingående 15 regler för det andliga skapandet. Och ger på så sätt en klar bild av villkoren för ett framgångrikt utövande av vit magi.
Grundförutsättningen är en integrerad personlighet, det vill säga en personlighet där en ren fysisk kropp, ett balanserat och subtilt känsloliv samt ett klart och välutvecklat tankeliv samverkar harmoniskt. En sådan personlighet är nämligen tillräckligt intuitivt mottaglig för att kunna kontaktas av själen, som i djup meditation inpräntar en idé i dess sinne. En idé som uttrycker en aspekt av den gudomliga planen för mänskligheten.
När denna idé inregistrerats återstår uppgiften att se till att den manifesteras på det fysiska planet. Det finns många hinder, framför allt på tankarnas och känslornas plan, som kan störa, förvränga och omöjliggöra denna manifestationsprocess. Men den som tillfullo följer och förstår de råd och anvisningar som finns i denna bok kan lotsa sin idé till fullt uttryck i den konkreta verkligheten. Han behärskar den vita magins ädla konst, och kan därmed spela en betydelsefull roll i det kärleksfulla omskapandet av vår lidande värld.
Specifikationer
Mediatyp Häftad
Utgiven 1994-11-01
Mått 135 x 210 x 30 mm
Sidantal 541
Artikelkod 12153
Språk Svenska
Författare Bailey, Alice A
Vikt 632 g
Förlag Stiftelsen Tibetanens Bokfond
Kunder som köpte denna köpte också