ToppText

Välkommen till Vattumannen esoterisk butik & mötesplats sedan 1972 - Fleminggatan 35, Stockholm
Frakt 49 kr inom Sverige. Fraktfritt vid ordersumma över 650 kr

En dag i sänder : när sorgen slår följe med livet

169 kr
Lagerstatus: I lager

”Se på bilden här!” sa läkaren och pekade på skärmen. ”Läget är mycket allvarligt. Men vi har kommit fram till att vi törs stråla. Vi tror att det i alla fall kan stoppa tillväxten, och i bästa fall få tumören att gå tillbaka en del.”

”Okej”, sa jag. ”Vet ni något om hur länge ...”, fortsatte jag utan att fullfölja meningen. Läkaren skakade på huvudet. ”Men om ett år sitter vi inte här?” försökte jag för att få något slags svar.

”Nej, det gör vi inte”, svarade hon. Tonen i hennes röst sa mig att det inte var någon idé att ställa följdfrågor.

I januari 2014 får Peter Fowelin beskedet att hans fru och livskamrat Kerstin har en hjärntumör som ger henne kort tid kvar att leva. I "En dag i sänder" skildras de två år om sedan följde, allt sett genom Peters ögon i form av ett samtal med Kerstin efter hennes död, och från platser de har gemensamt: steniga stränder på Öland, skogsbryn med sjungande vårfåglar och radhuset med sina minnen. Läsaren får i boken vandra i författarens fotspår och skildringar från sjukdomstiden varvas med minnesbilder från det liv de båda levt tillsammans i trettio år. Det är en vandring i sorg och saknad, men lika mycket i kärlek och värme - och som visar hur vi med ödmjukhet kan förhålla oss inför livets oförutsägbarhet.

RECENSIONER

"Boken är gripande och författaren förmedlar verkligen sina känslor av övergivenhet och sorg över att bli lämnad efter trettio år tillsammans. En mycket lättläst och välskriven bok som varvar minnen från förr med tiden under och efter sjukdomen. I slutet förmedlas en stark tro på framtiden och glädje i form av ett litet barnbarn." BTJ-häftet nr 7-17. Lektör: Marianne Ericson

"Det är en bok som dallrar i handen medan man läser. (...) Peter Fowelin vill försöka förstå och bjuder in läsaren att delta." Ingrid Sjökvist i nätbaserade Kulturdelen.nu 2017-03-02.

OM FÖRFATTAREN

Peter Fowelin är författare, föreläsare m.m. och har tidigare skrivit böckerna "Mindfulness i klassrummet" (2011), "Från motstånd till möjlighet" (2012) och "Att ge ut en bok" (2013).

Specifikationer
Författare Peter Fowelin
Mediatyp Danskt band
Förlag Dana Förlag
Vikt 125 g
Sidantal 112
Mått 122 x 189 x 8 mm
Språk Svenska
Utgiven 2017-01-04
Formgivare Nalle Remnelius
Artikelkod 87294