ToppText

Välkommen till Vattumannen esoterisk butik & mötesplats sedan 1972 - Fleminggatan 35, Stockholm
Frakt 49 kr inom Sverige. Fraktfritt vid ordersumma över 650 kr

Esoterisk psykologi. 2

259 kr
12083
Lagerstatus: I lager
Denna andra del av verket Esoterisk psykologi presenterar en andlig utvecklingspsykologi med unik spännvidd och insiktsfullhet.
Den tar sin utgångspunkt i kosmos sju grundläggande energier, de sju strålarna, och skildrar de olika faserna i människans utveckling från själva människoblivandet – den så kallade individualiseringen– till den slutliga identifikationen med det gudomliga.
Tyngdpunkten i framställningen är en klargörande genomgång av själens psykologi. Genomen behandlig av bland annat själslivets sju lagar, de sju reglerna för att åstadkomma själskontroll och de sju metoderna för integration av personligheten framträder en mycket klar bild av vad som krävs för att personligheten skall kunna bli ett väl fungerande instrument för själens kärlek och upphöjda syften.
Författaren tar också upp de psykologiska problem som kan uppstå när personligheten tar emot ett ökat inflöde av själsenergi. Och i detta sammanhang behandlas dessutom frågorna om hur människan skall kunna finna ett klokt förhållningssätt till sina psykiska förmågor, sitt drömliv och sina upplevelser av andlig vägledning.
Boken avslutas med en beskrivning av mänsklighetens situation ur Hierarkins perspektiv, som utmynnar i en uppfordranden och inspirerande maning till intensifierat arbete för en värld i enhet, fred och välstånd.
Specifikationer
Författare Bailey, Alice A
Sidantal 605
Utgiven 1991-11-01
Mediatyp Häftad
Språk Svenska
Artikelkod 12083
Förlag Stiftelsen Tibetanens Bokfond
Mått 135 x 210 x 34 mm
Vikt 702 g