ToppText

Välkommen till Vattumannen esoterisk butik & mötesplats sedan 1972 - Fleminggatan 35, Stockholm
Frakt 49 kr inom Sverige. Fraktfritt vid ordersumma över 650 kr

Håll balansen och må bra : mindfulness för barn och unga

229 kr
88771
Lagerstatus: I lager

Boken Håll balansen och må bra introducerar mindfulness för barn och unga på ett enkelt och grundläggande sätt, med vägledning för hur utmaningar kring stress, sömn, koncentration, känslor, tankar, kamratrelationer m.m. kan hanteras. Boken kan användas tillsammans med barn och unga i skolåldern (cirka 10-15 år) efter introduktion av en förälder/lärare eller genom att man gemensamt arbetar med boken och dess övninga. 

I tio pedagogiska kapitel får läsaren följa tre barn i olika åldrar (Love, Salima och Olivia) och hur olika utmaningar påverkar deras vardag. Hur somnar man på kvällen när tankarna snurrar? Hur förbereder man sig för ett prov i skolan? Hur lugnar man ner sig när man är arg, orolig eller ledsen. Här ges tips, fakta och övningar som är till hjälp för att hantera vardagen, både i skolan och hemma. Kort sagt: Hur kan vi hålla balansen och må bra!

Barnet eller den unge kan även själv använda boken och dess övningar om en förälder, lärare eller annan vuxen efter introduktionen fortsätter att ha en dialog kring övningarna och bokens tema. I varje kapitel finns övningar som är utformade för att göras enskilt eller tillsammans. De kan göras med barnet i en familj – och gärna med ett syskon eller någon kompis. Eller så kan övningarna göras i skolan med en liten grupp elever eller med en hel skolklass.

I varje kapitel finns en guidad mindfulnessövning som även kan laddas ner som mp3-fil från förlagets hemsida (www.danaforlag.se) för alla som har skaffat ett exemplar av boken i nätbokhandeln. Den som beställer boken direkt från Dana Förlag får länkar till mp3-filerna i orderbekräftelsen.

OM FÖRFATTAREN

Maja Öberg är utbildad mindfulnessinstruktör och driver företaget Gröna Huset. År 2017 gav hon ut boken Pluttens mindfulness tillsammans med illustratören Anna Klingbjer. Maja är 38 år, har två barn i skolåldern och bor med sin familj i Upplands Väsby.

Specifikationer
Förlag Dana Förlag
Mediatyp Häftad
Sidantal 96
Språk Svenska
Vikt 175 g
Författare Maja Öberg
Utgiven 2019-06-15
Mått 145 x 177 x 7 mm
Artikelkod 88771