ToppText

Välkommen till Vattumannen esoterisk butik & mötesplats sedan 1972 - Fleminggatan 35, Stockholm
Frakt 49 kr inom Sverige. Fraktfritt vid ordersumma över 650 kr

Love - The Underground River of Knowing and Being

249 kr
F001386
Lagerstatus: Ej i lager
När vi till oss själva ställer frågan "Vem är jag?" är det lätt att svara felaktigt.

Lite på samma sätt som då folk trodde att Jorden var platt. Utifrån en viss synpunkt var det ju en ganska korrekt och logisk uppfattning. Men detta felaktiga antagande skapade grogrund för vidskepelse och rädsla för det okända. Till exempel kunde man ju falla ner från kanten om man förflyttade sig för långt hemifrån. Personer som Columbus, Magellan och Vasco da Gama undersökte saken med egna ögon och kom hem med sanningen.

När vi själv ställer oss frågan "Vem är jag?" har det flesta av oss tills nu haft en lika så begränsad åsikt: 'Jag är denna kropp med alla dess tankar och känslor, och resten av världen är 'inte-Mig'. Ett svar som skapar en grogrund för rädsla och irrationellt beteende. För kroppen blir ju äldre och dör. Tankarna och känslorna flyr iväg med oss. Och när vi inte upplever lycka, i det vi kallar inom oss, så söker vi den utom oss - jakten efter en perfekt partner, en större bil, ett bättre arbete, osv.

Engelsmannen Rupert Spira är en modern spirituell upptäcktsresande. I denna film delar han med sig av sin insikt om bl.a. "Vem är jag?". Han blir intervjuad av Chris Hebard, som börjar samtalet med: "Det är en allmän uppfattning att när vi säger 'jag' så menar vi denna kropp, dessa tankar och dessa känslor. Är det sant?". Rupert Spira svarar: "Ja, det är sant - att det är en vanlig uppfattning...". Därefter fortsätter samtalet i en resa som får dig att öppna ögonen och hitta en ny uppfattning om "Vem är jag?". Det mer korrekta svaret på denna fråga ger oss all den lycka, kärlek och frid som vi kan önska oss. Helt utan att göra något eller förändra något i den yttre världen. Vi behöver enbart, bildligt talat, inse att Jorden i verkligheten är rund. Och att vår rädsla för att falla ner från kanten är inbillad. Kom och res med!

Om du gillar Eckhart Tolle eller Byron Katie så älskar du denna film.

Språk: Engelska
Undertexter: Svenska, danska, norska, finska
Speltid: 128 min. (71+57 min) Dubbel-DVD

Specifikationer
Författare Rupert Spira
Förlag Fønix Musik ApS
Utgiven 2012-05-24
Vikt 100 g
Mediatyp DVD-video
Mått 137 x 191 x 15 mm
Språk Svenska
Artikelkod F001386