ToppText

Välkommen till Vattumannen esoterisk butik & mötesplats sedan 1972 - Fleminggatan 35, Stockholm
Frakt 49 kr inom Sverige. Fraktfritt vid ordersumma över 650 kr

Kapten Kastrull : en våldtagen soldats sanna berättelse

139 kr
90882
Lagerstatus: Ej i lager

En våldtagen soldats sanna berättelse!


Det krävs mod för att bryta den tystnadskultur som råder bland soldater. Många händelser kommer aldrig fram i ljuset. Kapten Kastrull är en utlämnande skildring från verkligheten om kraften i att våga berätta.


“Jag försökte komma tillbaka i korta brottstycken till sommarhettan som hade gjort uniformen och kroppsskyddet tunga av svett. Håret som hade klibbat fast mot huden under hjälmen. Vapenremmen som gnagde in i nacken och att det var dags att få vila inför natten. Övningarna som kaptenen hade väglett mig i hade varit utvecklande, jag kände mig glad den sommardagen, men samtidigt orolig. Varför åkte vi ensamma runt med vapen och ammunition i hans privata bil i de sörmländska skogarna? Jag kände plötslig olust, som övergick i utsatthet.”


SARA TRYGG är författare, föreläsare, poet, soldat och människovärdeskämpe. Hon har mångårig erfarenhet från den svenska Försvarsmakten. Vid sidan av sitt arbete har hon fördjupat sina kunskaper inom historia, internationella relationer och traumabearbetning. Drivkraften är att förstå människors olikheter och vår inre förmåga att kunna ta oss över omätbara hinder.  Specifikationer
Sidantal 198
Språk Svenska
Mått 133 x 180 x 25 mm
Mediatyp Danskt band
Artikelkod 90882
Utgiven 2021-04-01
Vikt 221 g
Författare Sara Trygg
Förlag Förlagshuset Siljans Måsar AB