ToppText

Välkommen till Vattumannen esoterisk butik & mötesplats sedan 1972 - Fleminggatan 35, Stockholm
Frakt 49 kr inom Sverige. Fraktfritt vid ordersumma över 650 kr

Studentköket : klimatsmart

239 kr
9789174693287
Lagerstatus: I lager

"Recepten är mycket bra och passar både målgruppen och andra hungriga matälskare som vill äta mer miljösmart. Betyg 4 av 5."

BTJ, Erika Storme Martinger

 

Bli klimatsmart i köket! En tredjedel av en persons klimatavtryck kommer från maten. Men det finns en hel del du själv kan göra för att minska din påverkan på planeten.

I den här boken hittar du recept som är klimatsmarta, enkla och nyttiga. Klimatsmart betyder ofta även hälsosamt - eftersom vi behöver äta mer mat från växtriket och dra ner på köttet för att gynna klimatet. Och det som är bra för klimatet gynnar ofta även plånboken!

Recepten går under olika teman som bönor, rotfrukter, kål och 50/50 (där maten består av hälften vegetabiliska och hälften animaliska produkter). Exempel är rödbetspizza bianco, bönköttbullar, frijoles och tagliatelle med gulbetor.

Förutom recept hittar du även konkret hjälp med att handla grönare. Vad innebär det egentligen när  maten är klimatsmart? Vilka matva­ror bör man prioritera att köpa? Hur ska man tänka kring kött? Hur kan man handla efter säsong? Boken hjälper dig att navige­ra både i matbutiken och hemma i köket.  

ANN-CATHRINE JOHNSSON är utbildad kost­rådgivare och journalist med inriktning mot medicin, kost och hälsa. Hon skriver regelbun­det i SvD. LENA DJUPHAMMAR är fotograf och grafisk formgivare. Hon har gett ut flera kokböcker,  bl a Bättre hälsa med bönor med Ann-Cathrine Johnsson.

Specifikationer
Författare Ann-Cathrine Johnsson
Mått 200 x 270 x 15 mm
Utgiven 2020-04-17
Sidantal 127
Språk Svenska
Artikelkod 9789174693287
Mediatyp Inbunden
Förlag Ordalaget Bokförlag
Författare Lena Djuphammar
Vikt 640 g