ToppText

Välkommen till Vattumannen esoterisk butik & mötesplats sedan 1972 - Fleminggatan 35, Stockholm
Frakt 49 kr inom Sverige. Fraktfritt vid ordersumma över 650 kr

Fermentera : mat med jäst, mögel och bakterier

319 kr
200 kr
88158
Lagerstatus: Ej i lager

I alla tider har människan använt sig av fermentering för att konservera råvaror, förbättra smak och textur och göra maten mer hälsosam. Bröd, kaffe, vin, blåmögelost, surkål och smör är några exempel på fermenterade livsmedel som i dag blivit vardagsmat.

Den här boken innehåller allt du behöver för att bli en fullfjädrad fermenterare. Lär dig hur du använder bakterier, jäst- och mögelsvampar för att förvandla enkla råvaror till smakrika delikatesser. Experimentera hemma med recept på olika nivåer och fyll skafferiet med allt från egengjord färskost och kimchi till tempeh och indiska dosas. Njut av hemmasyrat smör - eller ge bort en burk i present. Upptäck en värld av komplexa smaker och aromer, långt från industrins standardiserade livsmedel. Du kommer att fascineras av att det smakar olika från gång till gång, beroende på råvara, säsong och handlag.

Utrustningen är enkel, det mesta hittar man i ett vanligt kök. Allt du behöver för att komma igång är burkar och bunkar i några olika storlekar och ingredienser till det du vill göra.

Välkommen in i en värld av smakrik och levande mat!

Specifikationer
Fotograf David Back
Författare Jenny Neikell
Förlag Norstedts Förlag
Mediatyp Inbunden
Sidantal 188
Utgiven 2016-04-15
Språk Svenska
Artikelkod 88158
Mått 177 x 248 x 20 mm
Vikt 734 g
Kunder som köpte denna köpte också

Karma och relationer

I lager
309 kr

Möjlighetstänk! : mental träning i nytt ljus

I lager
149 kr 49 kr

Närvara : stärkt självförtroende med kroppens hjälp

I lager
69 kr 49 kr

Soulfulness : Ett liv utöver mindfulness

I lager
69 kr 49 kr