Chokladcheesecake
Jordgubbsmums
Zabaione med exotiska frukter
Vi är många som gärna läser dessertmenyn först och som får rysningar av välbehag vid tanken på hallonsmet, chokladmousse och marängbomber. Och vad vore en god middag utan den läckra avslutningen? När desserten kommer på bordet skapas feststämning, oavsett om det är nyårsafton eller en vanlig tisdagsmiddag hemma i köket. Kristina Erikssons Syndigt gott! är en överdådig, inspirerande dessertkokbok med en härlig blandning av nyskapande ingredienser och barndomsläckerheter. Många av efterrätterna innehåller oväntade inslag som pepprade hallon, sweet chilisås eller citrongräs i skön förening med traditionella ingredienser som frukt, choklad och grädde. Recepten är enkla att följa, man behöver inte vara konditor för att lyckas med det som bjuds här, och många av ingredienserna finns förmodligen redan hemma i kylen. En extra finess är att recepten faktiskt är ovanligt nyttiga! Mango, passionsfrukt och papaya trängs med päron, hallon och jordgubbar, men inte för ett ögonblick känns det präktigt, nej, denna dessertbok är verkligen så läcker att det vattnas i munnen. Anna Claréns bilder är lika lyxigt färgsprakande som de desserter hon illustrerar. Här frossas det i knallröd sammet, silverfärgade sockerpärlor, guldkantade dessertglas och kanderade rosenblad. I både ord och bild bjuds det in till fest, en fest man kan delta i både till vardags och vid högtidliga tillfällen. Syndigt gott! är en bok som får alla sinnen att glädjas!