ToppText

Välkommen till Vattumannen esoterisk butik & mötesplats sedan 1972 - Fleminggatan 35, Stockholm
Frakt 49 kr inom Sverige. Fraktfritt vid ordersumma över 650 kr

Vegetarisk kinamat varje dag

279 kr
91373
Lagerstatus: I lager

"Spännande nya ingredienser, rätter och tillagningssätt tar plats i den här färgsprakande boken med autentisk kinesisk vegetarisk mat." Tidningen Vego

"Jonas Cramby skriver som vanligt humoristiskt och avväpnande. Lennart Weibulls fotografier, iscensatta som om rätterna serverats på en landsortsstilig kinakrog, tillför både smak och känsla." Göteborgsposten

Har man ambitionen att äta kinamat varje dag ingår det ju helst att man minst några gånger i veckan väljer vegetariskt. Därför kommer även en separat, helt växtbaserad version där vissa av de 70-tal recept som finns i Kinamat varje dag anpassats att funka utan kött, medan andra recept är helt nya.

Det finns nämligen få kök som passar bättre att göra helt vegetariskt än det kinesiska. Det var till exempel kinesiska vegetariska buddhistmunkar som var först med att uppfinna olika sorters kreativa köttsubstitut som seitan och tofu. Sen är ju Kinas olika fermenterade bönpastor faktiskt magiska: de förvandlar allt de rör vid till supergott. Man skulle kunna kalla dem för naturligt MSG - de tillför salt, framhäver alla andra smaker och ger hela rätten en tillfredställande djup umamismak som kan lura vilken förhärdad köttälskare som helst.

Specifikationer
Vikt 946 g
Språk Svenska
Författare Jonas Cramby
Fotograf Lennart Weibull
Förlag Natur & Kultur
Sidantal 205
Utgiven 2020-09-18
Artikelkod 91373
Mediatyp Inbunden
Mått 196 x 255 x 25 mm