Veggivore : med kärlek till grönt
Veggivore. Smaka på ordet. Visst blir man nyfiken! När Cecilia Vikbladh sökte ett begrepp för sin livsstil och matpassion föll hon för just Veggivore, ett ord hon först mötte i New York Magazine, med betydelsen ät grönt, men krydda gärna med lite kött då och då.
Med ett enda ord sammanfattar Veggivore kärleken till maten och livet. Det handlar alltså inte om någon ny metod eller diet, utan om en respektfull inställning till maten vi äter och till oss själva. Om du som Cecilia fokuserar på det vegetariska och låter grönsaker och andra produkter från växtriket få huvudrollen på din tallrik, faller det sig naturligt att äta mindre kött.
Genom att använda kött och fisk som smakbärare i maten ibland, snarare än som huvudingrediens, har Cecilia komponerat en rad läckra recept innehållande läckerheter som ugnsbakad rotselleri med hemkärnat örtsmör, soppa på rostade grönsaker och sallad med varmrökt lax.
Specifikationer
Mediatyp
|
Inbunden |
Redaktör
|
Maria Ramdén |
Sidantal
|
142 |
Vikt
|
700 g |
Mått
|
200 x 245 x 18 mm |
Språk
|
Svenska |
Utgiven
|
2013-08-14 |
Formgivare
|
Helena Åkesson Liedberg |
Fotograf
|
Cecilia Vikbladh |
Författare
|
Cecilia Vikbladh |
Artikelkod
|
81988 |
Förlag
|
ICA Bokförlag |