Maten är en stor del av friluftslivet. Inte bara för att det är viktigt att fylla på med energi, utan också för att matpauserna ger tillfälle att stanna upp och njuta av omgivningen. Att färdas långt i naturen är inget skäl till att behöva äta enformigt, och inte heller till att lägga en förmögenhet på fantasilös frystorkad mat.
Vegohajk är den första kokboken med helt vegetarisk friluftsmat för stormkök och lägereld. Fokus ligger på torkad mat som är lätt att bära och håller länge. Perfekt för fjällvandringen, paddlingen eller skidturen, oavsett om du är nybörjare eller friluftsveteran.
Boken innehåller enkla instruktioner för den som vill torka sin egen mat, men också många rätter som inte kräver torkning. De 65 recepten omfattar allt från snabblagade soppor till lyxiga middagar som imponerar på tältkamraterna. Läsaren får även lära sig om matlagning i naturen och får tips för att själv utveckla och variera sina hajkrecept.