Vad ska man äta eller inte äta när man mår dåligt eller är sjuk? Hur ska man äta för att förbättra sin hälsa eller underlätta läkningen av kroniska besvär? I Kinas mångtusenåriga traditioner har man hävdat att kosten är av största vikt för välmåendet och man har definierat vad alla födoämnen har för effekt för att kunna använda dem rätt vid sjukdomar och för bibehållandet av hälsan.
Kinesisk kostlära är en bok för alla som vill veta hur mat påverkar hälsotillståndet. Den förklarar både ur ett grundläggande och ett mer avancerat perspektiv hur ätande och kost påverkar vår hälsa enligt traditionell kinesisk medicin (TKM). I boken finns mer än 260 olika födoämnens effekter definierade och dessutom finns mer än 140 kostrecept för olika besvär som t. Ex. sömnbesvär, förstoppning, hosta, eksem och benkramper.
Peter Torsell har märkt att om svenskar analyseras ur ett TKM-perspektiv kan man upptäcka många likheter i svenska respektive kinesiska traditioner, men också några skillnader som innebär att man i Sverige behöver förklara och poängtera vissa råd som ter sig självklara för kineser i allmänhet. Han har också försökt anpassa boken till Sverige och västerlandet på så vis att de flesta födoämnen som finns beskrivna i boken också ska vara relativt lätta att få tag på.
Specifikationer
Mediatyp
|
Inbunden |
Förlag
|
Peter Torssell |
Språk
|
Svenska |
Artikelkod
|
74465 |
Utgiven
|
2000-10-01 |
Mått
|
140 x 205 x 24 mm |
Författare
|
Peter Torssell |
Sidantal
|
263 |
Vikt
|
465 g |
Kunder som köpte denna köpte också